Szökés, avagy a szomszéd szobája mindig izgibb!

Ehhez a történethez tudni kell, hogy nem Tóbiás, a párom és én lakunk csak a lakásban, hanem van egy végtelenül türelmes lakótársunk is, aki a szemben lévő szobában lakik.

Na az ő szobája a szabályok szerint természetesen tiltott terület a nyúl számára, de hát éppen etttől olyan izgi az egész történet.

Az már beköltözéskor kiderült, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb. Tóbiás valaimért imádja  a lakótársunk szobáját, már akkor is folyton ott rosszalkodott, amikor még csak költözködtünk.

A költözés befejeztével kellett valami megoldás, ami nyitott ajtónál is megakadályozza Tóbiás bejutását a tiltott szobába.

A történetnek az is része, hogy Tóbi nem örült a költözésnek, ezért igyekeztem minél többb dolgot ugyanúgy elhelyezni, mint az előző lakásban, így került a nyuszi wc a fürdőszobába. Tóbit emiatt nem lehetett csak a mi szobánkra korlátozni, mert a kis- és nagy dolgai elvégzéséhez ki kellett jönnie onnan. Ez azt jelentette, hogy szegény lakótársunkat kellett elkeríteni a saját szobájába a maradék karám elemekkel.

Ez a megoldás egy ideig be is vált, ám a lakótársunkkal szemben egyáltalán nem volt fair, mert így a ki- és bejáráskor folyton át kellett lépni egy térdig érő kis „kerítést", ami nem is volt olyan könnyű feladat – főleg korán reggel ért fel számára egy büntetéssel.

Ezért, amikor Tóbi már átvette az uralmat a lakásban, a wc visszakerült a szobánkba és a mi ajtónk elé került a kis nyultartas_pro_kontra_insta_masolata_1.pngkarám. Ez a megoldás egészen addig tartott, amíg Tóbiás meg nem tanulta meg elhárítani az akadályt, azután teljesen feleslegessé vált.

Jött a rosszalkodás, a folyamtos átszökdösés, na meg részemről a rohangálás és fegyelmezés, mert az elkerülhetetlen, hogy az ajtók néha nyitva legyek. Tanítani annyira nem is kellett, mert nyunnyer már akkor is nagyon jól tudta - és tudja ma is - hogy a lakás túl oldalán lévő szobába neki nem sabad bemenni.

Ennek ellenére, Tóbiásnak a mai napig  a tiltott szobában való garázdálkodás jelenti a legnagyobb örömet és a legjobb szórakozást.

Eljutottunk már arra a szintre, hogy nem kell az ajtóknak csukva lenniük, viszont ha játékos kedvében van akkor garantált a rohangálás és az ugrálás, nincs mit tenni.

Imádja az egész szökést! A folyamat nagy általánosságban úgy néz ki, hogy először csak röfögve jelzi, hogy játszana és kóstolgat engem vagy csak a nadrágomat, majd megunja és szétterül a szőnyegen, ha nem fekszem le hozzá a földre, hogy rajtam taposhasson. Ilyenkor már látszik rajta, hogy rosszra készül...

Néhény perc elteltével már a körme kopogását hallom a másik szoba padlóján és akkor jön a bűvös mondat:
"Tóóóóóóóóóóóóóbi, gyere ki most azonnal!"

Ez persze az esetek többségében nem hatásos és elindulok, hogy tapsolással kihessegessem a szobábóll. Ilyenkor elindul kifelé és elkezd ugráni és futni, miközben azt hajtogatom neki, hogy: "Jajj, de rossz nyuszi vagy!"

Na ez adja meg neki a löketet és mini nyúlrakétaként száguld vissza a helyére.

Van, hogy napjában többször sort kerít a szökésre, de a napi egyet, szinte mindig megoldja.

Hogy miért? Mert muszáj, sőt egyenesen kötelező körbeszagolnia és megjelölnie az egész szobát, pont úgy, mint az összes cipő sarkát minden egyes nap végén – hiszen minden állatnak tudnia kell, hogy a cipő viselője Tóbiással főnyúl úrral él együtt.

Imádom ezt a kis rosszcsontot! A lakótársunk valószínüleg igen idegesítőnek tartja, amikor egy este alatt már harmadjára kergetem ki a nyulat a szobájából, de talán ő sem tud haragudni erre a kis farkincás szőrlabdára.

Nem lehet haragudni rá, öröm nézni, hogy mennyire büszke magára, hogy ismét sikerült túljárnia az eszemen és bejutni a tiltott szobába.

Látszik rajta, hogy imádja az egészet. Örül, hogy fogócskázom vele és végre sikerült kicsalogatnia a laptop elől.

A legkedvesebb lakótársunknak pedig innen üzenjük, hogy:

Köszönjük, hogy türelmes vagy velünk és elviselsz minket, ha szétköltözésre kerül egyszer a sor, Tóbitól kapsz egy új papucsot.

Az egyik legviccesebb videót Tóbi egyik első „betöréséről”, itt megnézhetitek:

Írjatok nekünk, kövessetek minket Facebookon és Instagramon!

Nyuszipuszis szép hétvégét!

Angelika & Tóbiás ♥

A bejegyzés trackback címe:

https://nyulmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714874096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mi a nyulmesék?

Saját nyuszis történeteinket és tanácsainkat olvashatjátok, többnyire szórakoztató formában , a felelős és tudatos állattartás jegyében! Olvass minket, nevess, és ha van történeted, amit megosztanál velünk és az olvasóinkkal, szívesen elmeséljük! Írj nekünk Facebookon, Instagramon vagy a nyulmesek@gmail.com e-mail címre!

Facebook oldalunk

Legújabb kommentek

süti beállítások módosítása